De geschiedenis van het AJc Tournament

In het seizoen 2009-2010 waren Jacky Jansen en Vincent Groenewoud trainer van een jeugdteam bij s.v. AJc’96. Ter afsluiting van dat seizoen hebben zij deelgenomen met het team aan  een internationaal voetbaltoernooi. Een toernooi waarbij nog wel eens het een en ander mis ging en gevoelsmatig het een en ander wat simpel werd aangepakt. Na afloop van die betreffende deelname, werden de eerste stapjes gezet richting het AJc Tournament 2011!

Na wat denkwerk, uitzoekwerk en overleggen, bleek een uitbreiding van het team al snel nodig. Een datum werd geprikt en met 8 personen aan de slag! Geen idee waaraan de organisatie begon, deed iedereen zo goed als mogelijk zijn of haar ding en op 3 juni 2011 was daar dan de start van het allereerste editie van het AJc Tournament.

Het eerste jaar was direct al een succes, 24 teams gingen met een glimlach op het gezicht naar huis. Vele complimenten, maar gelukkig ook nog een aantal tips. Ook heeft de organisatie verbeterpunten gevonden en al snel volgde het tweede en het derde toernooi! Telkens een beetje beter, professioneler en dus nog mooier.

Toen er in 2013 werd begonnen aan de organisatie van het AJc Tournament 2014, bleek al snel dat er niet meer voldoende plek was om aan alle vraag van de teams te voldoen. Vanaf dat moment is dan ook besloten om verder te gaan met 32 teams bij het AJc Tournament.

Ook het AJc Tournament zal worden gespeeld met 32 teams en bij hoeveel teams het in de toekomst zal eindigen… wie zal het weten?

Winnaars:

2014
C-hoog                 FC Vreden C1
C-laag                   HSC C1
D-hoog                K. Rupel Boom D1
D-laag                   SC Overdinkel D1

2013
C                             SDC C1
D                            K. Rupel Boom D1

2012
C                             Hooglanderveen C1
D                            Vitesse Delft C1

2011
C                             RCL C1
D                            Wermelskirchen D1

 

Beste spelers: Nick Guyt, Jacob Goeman/Borgesius, Stefan Bons, Eli Mutai, Jens Barendsen, Wessel Schut, Jellis van Aken, Jannis Robers.

Beste keepers: Jesper  Klarenbeek, Jari Klaver,   Edwin Zeegers, Seppe de Grave, Jan Brunninkhuis, Steven Vegter, Tim ter Huurne, Jannik Hessman.